Om os

Hvad er Ung & iværksætter?

Ung og iværksætter er et koncept med base på Lolland-Falster, hvor fire unge iværksættere fra Sydhavsøerne, gennem oplæg og aftenkurser fortæller, hjælper og vejleder andre unge med at komme i gang som iværksætter. Vores mål er at inspirere andre unge, om at blive iværksætter på Sydhavsøerne. Bl.a. kommer vi ind på, hvorfor det er en fordel at starte tidligt, give projektet tid, og hvordan man finder sin plads på markedet.

Inspirere de unge til iværksætteri

I samarbejde med bl.a. VUC, Katedralskolen, CELF samt Guldborgsund og Lolland Kommune, tager vi ud på diverse uddanelser, hvor vi i en time, vil give de unge mulighed for at høre om vores rejse som iværksætter, og hvilke muligheder det giver os som selvstændige. Herefter giver vi eleverne mulighed for at tale med os en-til-en, samt smage på iværksætterlivet.

Iværksætter caféer

For at give eleverne lidt ekstra, inviterer vi alle de studerende til aftenkurser, som vi kalder iværksætter caféer. Disse iværksætter caféer vil give den enkelte elev mulighed for at dykke dybere ind i deres egen idé, eller finde den idé, som skal gøre dem til selvstændig erhvervsdrivende. Vi vil i 2017 tilbyde adskillige iværksætter caféer fra Oktober og året ud. Vores fornemmeste job er, at hjælpe elever med at komme fra idé til handling til eksistens.

John Brædder udtaler…

“Det er et fantastisk initiativ og meget vigtigt, at vores unge får øjnene op for muligheden for at starte egen virksomhed. Denne kampagne skal gerne give et skub til de unge, der går med drømmen om at skabe sit eget. Nu er muligheden her og med kampagnen er der gode folk til at søge sparring og rådgivning hos. Det er nu de skal ud af busken! Iværksætteri er jo en af de ting, jeg gerne ser meget mere af. Det skaber nemlig nye, spændende arbejdspladser, som kan være med til at skabe vækst her på Lolland Falster,” siger John Brædder.

Holger Schou Rasmussen udtaler…

“Ung & Iværksætter fortjener al medvind og opbakning. Mange af vores unge går med en god idé og drøm at starte op selv. Men hvor skal man starte, hvor skal man slutte, og hvad er de gode råd?

Spørgsmålene kan med god grund være mange, men med Ung & Iværksætter kan der sættes skub i drømmene. Nu er der rådgivning og sparring at hente, og hvad er mere inspirerende og givende end at få den fra andre unge med samme energi som en selv, og som selv har prøvet det. Ung og Iværksætter er rådgivning, sparring og networking på en og samme tid.

Det er en kommunal kerneopgave at støtte op om vores virksomheder og iværksættere. Det er dem, vi lever af. Det gælder også, og
ikke mindst, når det som hos Ung & Iværksætter handler om at gøre vore unge lollikkers drømme til virkelighed.”

Holger Schou Rasmussen udtaler sig om Ung & Iværksætter.